طبق آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) تقریباً ۸.۲ میلیون بیمار مبتلا به سل تشخیص داده شدهاند.
در بیانیه این سازمان آمده است: این رقم نشان دهنده افزایش قابل توجه از ۷.۵ میلیون مورد گزارش شده در ۲۰۲۲ میلادی است که سل را دوباره به عنوان عامل اصلی بیماریهای عفونی کشنده در ۲۰۲۳ مطرح میکند و با این آمار از کووید۱۹ پیشی میگیرد.
در همین حال «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، نسبت به تداوم تلفات این بیماری ابراز نگرانی کرد.
او گفت: این واقعیت که سل هنوز هم تعداد زیادی از مردم را می کشد و بیمار میکند، در حالی که ابزارهایی برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن در اختیار داریم، ناراحت کننده است.
او از کشورها خواست به تعهدات خود برای مبارزه موثر با سل عمل کنند.
به گزارش آناتولی، این گزارش نابرابریهای نگرانکننده را نشان میدهد، بهطوریکه ۳۰ کشور - عمدتاً هند، اندونزی، چین، فیلیپین و پاکستان - ۵۶ درصد از بار جهانی سل را به دوش میکشند.
این گزارش همچنین بر تأمین بودجه بحران برای پیشگیری، تشخیص و درمان سل به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط (LMICs) که ۹۸ درصد بار جهانی سل را متحمل میشوند، تأکید کرد.
«ترزا کاساوا»، مدیر برنامه جهانی سل در سازمان جهانی بهداشت نیز با اشاره به اینکه تنها ۲۶ درصد از هدف ۲۲ میلیارد دلاری سالانه جهانی سل در ۲۰۲۳ محقق شد، گفت: ما با چالشهای بزرگی روبرو هستیم: کمبود بودجه، هزینههای فاجعهبار برای خانوادههای آسیب دیده و سل مقاوم به دارو.
سل یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگبار است. این بیماری توسط گونههای مختلف مایکوباکتریا و به طور معمول «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» ایجاد میشود.
علائم کلاسیک عفونت سل فعال عبارت از سرفه مزمن با خلط آغشته به خون، تب، تعریق شبانه و کاهش وزن هستند.
سل بهطور معمول به شُشها حمله میکند اما بر قسمتهای دیگر بدن نیز میتواند تأثیرگذار باشد. افرادی که عفونت سلی فعال دارند، سرفه، عطسه یا بزاق خود را از طریق هوا منتقل میکنند و سل از طریق هوا پخش میشود. اغلب عفونتها بدون علامت و پنهان هستند اما معمولاً از هر ۱۰ عفونت نهفته یک عفونت در نهایت پیشرفت کرده و به بیماری فعال تبدیل میشود.
نظر شما